پیغام ما روشن است و به مردم روشنایی می بخشد

۱۳۹۲ اردیبهشت ۳۱, سه‌شنبه

گزارشی تازه از 'سرکوب آزادی های مذهبی در ایران'


جان کری: این گزارش مشکل جهانی تبعیض و خشونت علیه گروه های دینی را بیان می کند
گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضع آزادی دینی در جهان، ایران را به نقض سیستماتیک آزادی اقلیت های مذهبی متهم کرده است.
این گزارش همچنین از رشد "یهودی ستیزی" در جهان به ویژه در اظهارات رسمی مقام های ونزوئلا، مصر و ایران ابراز نگرانی می کند.
تبعیض علیه شیعیان در عربستان سعودی و پاکستان و نیز خشونت علیه اقلیت مسلمان در برمه از موارد دیگر مندرج در این سند است.
جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه در یک نشست خبری در واشنگتن گفت: "این گزارش مشکل جهانی تبعیض و خشونت علیه گروه های دینی را بیان می کند، از جمله علیه بهائیان، بودایی ها، هندوها، یهودیان، مسلمانان و سیک ها."
او افزود: "آزادی دینی ساخته آمریکا نیست، بلکه یک ارزش جهانیست، در قانون اساسی ما مندرج است و در قلب هر انسانی جای دارد. آزادی اعتقاد، اجرای فرائض دینی، معتقد بودن یا نبودن، یا تغییر دین حقیست که هر انسان از بدو تولد از آن برخوردار است."
"فضای ارعاب آمیز"
در این گزارش، دولت ایران در کنار چین، برمه، کره شمالی و عربستان سعودی از جمله دولت هایی معرفی شده است که آزادی دینی شهروندان را زیر پا می گذارد.
تهیه کنندگان گزارش نوشته اند: "شعارها و اقدامات دولت ایران فضایی ارعاب آمیز علیه تقریبا تمام اعضای گروه های مذهبی غیر شیعی پدید آورده است، به خصوص علیه بهائیان و همین طور علیه مسلمانان سنی، صوفی ها، مسیحیان تبشیری، یهودیان و گروه های شیعی که با اعتقادات دینی دولت موافق نیستند."
دولت ایران هنوز به این اتهام واکنش نشان نداده است، اما مقام های ایرانی در گذشته بارها گفته اند که در جمهوری اسلامی حقوق اقلیت های مذهبی رعایت می شود و اشخاص به علت اصول اعتقادی تحت پیگرد قرار نمی گیرند.
سعید عابدینی، کشیش ایرانی - آمریکایی محبوس در ایران
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش خود از دستگیری صدها نوکیش مسیحی ایرانی طی سال گذشته خبر داده است.
در این گزارش آمده است: "مسلمانانی که به مسیحیت می گروند با آزار و اذیت، بازداشت و حبس رو به رو هستند. بسیاری از بازداشت ها در یورش پلیس به اجتماعات مذهبی آنها انجام شده که طی آن اموال مذهبی نیز ضبط شده است."
محمدرضا مدبر، فعال مسیحی و کشیش کلیسا در اروپا، به بی بی سی فارسی می گوید که بسیاری از دستگیرشدگان مایل نیستند که درباره آنها اطلاع رسانی شود چرا که از سنگین تر شدن پرونده قضایی خود هراس دارند.
آقای مدبر گفت: "بعضی از مسیحیان بیرون از ایران، از طریق تلفن، ایمیل یا واسطه تهدید می شوند، حتی خانواده ها و اقوامشان در ایران تهدید می شوند."
بهنام ایرانی و فرشید فتحی از جمله کشیشان محبوس هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده است، همین طور، سعید عابدینی، کشیش ایرانی-آمریکایی که سال گذشته به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد و وزیر امور خارجه آمریکا رسما خواهان آزادی وی است.
"فشار بر دراویش"
هفت سرپرست ارشد جامعه بهائیان پنج سال است در حبس بسر می برند
موضوع دیگر تهیه کنندگان گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، صوفی ها و دراویش هستند. بنا بر گزارش ها، دست کم ۱۵ درویش گنابادی هم اکنون در ایران محبوسند.
در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: "دولت ایران سرکوب جوامع صوفی و فرائض مذهبی آنها را افزایش داده است. سازمان های اطلاعاتی - امنیتی آزار و اذیت و ارعاب رهبران صوفی ها را بیشتر کرده اند."
مصطفی آزمایش، سخنگوی دراویش گنابادی به بی بی سی فارسی می گوید که بازداشت یا احضار قضایی هم کیشان او ادامه دارد.
او گفت: "هفت درویش در بند ۳۵۰ اوین داریم که قبلا در بند ۲۰۹ بودند. چهار درویش قبلا در بند ۳۵۰ بودند که این هفت نفر به آنها ملحق شدند... دو نفر درویش در زندان عادل آباد شیراز داریم که ۹۱ روز اعتصاب غذا کرده بودند."
آقای آزمایش افزود:"یک حلقه هایی درست کرده اند به نام حلقه های صالحین در قم که کار این ها درست کردن مبلغ است. این مبلغ ها به شهرهای مختلف روستاها، دهستان ها و استان های دور دست می روند....می گویند که این دراویش یک فرقه ضاله هستند، بر علیه اسلام هستند و این ها باید برچیده شوند چرا که سلامت جامعه را تهدید می کنند."
در گزارشی که روز دوشنبه در واشنگتن منتشر شد به طور مفصل به وضع بهائیان نیز پرداخته شده است، جامعه اقلیتی که بنا بر گزارش ها، حدود ۱۱۶ نفر از اعضایش زندانی هستند.
هفت سرپرست ارشد جامعه بهائیان پنج سال است در حبس بسر می برند.
فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت هر یک به ۲۰ سال حبس محکوم شده اند.
جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام اتهامات این افراد است که آن را بی اساس می دانند.
در گزارش وزارت خارجه آمریکا به "مشکلات تحصیلی" جوانان بهائی در دانشگاه ها اشاره شده است.
بنا بر این گزارش: "هرچند موضع رسمی دولت این است که بهائیان در صورتی که خودشان را معرفی نکنند می توانند وارد دانشگاه شوند، دانشگاه های دولتی و غیردولتی به ممانعت از پذیرش بهائیان و اخراج دانشجویان بهایی ادامه داده اند که نشان می دهد سیاست تلویحی جلوگیری از تحصیلات عالیه بهائیان به قوت خود باقی است."
بر اساس قوانین آمریکا، وزارت امور خارجه هر سال باید این گزارش را تدوین و به اعضای کنگره ارائه کند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده با استناد به این سند، تاکید کرد که ترویج آزادی دینی در جهان یکی از اولویت های مهم سیاست خارجی دولت باراک اوباماست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر